AKADEMİK GELİŞİM KARİYER PLANLAMA VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ALANI ŞUBAT AYI

Okulumuzda ölçme değerlendirme faaliyetlerinin daha verimli ve öğrencilerin akademik gelişmelerini daha yakından takip etmek amacıyla akademik takip komisyonu kurulmuştur. LGS sınavına ve YKS sınavına katılacak öğrenciler başta olmak üzere öğrenciler gruplara ayrılmış, her gruba yapılan faaliyetlerin her bir öğrencinin gelişiminin izlenmesi açısından kolaylık sağlamıştır. Böylece branş öğretmenleri öğrencinin bireysel gelişimini ve akademik eksikliklerinin tespiti daha verimli hale gelmiştir. Ayrıca LGS ve YKS öğrencilerinin sınava hazırlanmasında rutin olarak deneme sınavı takvimi komisyon tarafından belirlenmiş olup iki haftada bir genel LGS denemeleri uygulanmıştır Her hafta TYT denemesi uygulanmaktadır. Bu yapılan denemelerin ayrıntılı sonuçları her hafta akademik takip komisyonu tarafından değerlendirilip her bir öğrencinin gelişiminin artması için faaliyetler planlanıp, uygulamaya konulmuştur. Okulumuzun fiziki imkânları ölçüsünde bir sınıfımız etüt odasına dönüştürülmüş öğrencilerin zorlandığı konularda öğretmenlerin yardımcı olacağı, çözülemeyen test sorularının çözüleceği ayrı bir ortam oluşturulmuştur. Bu odanın kullanımı komisyon tarafından belirlenmiş olup her branştan öğretmen görev alarak belirlenen saatte öğrenci akademik başarısını arttırma çalışmalarında bulunmuştur. Tüm bu faaliyetlerimizi değerlendirdiğimizde akademik başarının yakından takibi ölçme ve değerlendirme açısından öğretmenlerimize kolaylık sağlamış, akademik takip komisyonunun önderliğinde planlı ve verimli çalışmalar ortaya konmuştur.

28-02-202328-02-202328-02-202328-02-202328-02-202328-02-202328-02-202328-02-2023

Yayın: 28.02.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 14:10 - Görüntülenme: 160

Etiketler :