Etiket Sonuçları: NİSAN

Okul mescidimizi öğrencilerimizin katkısıyla temizlenip tertip ve düzenini sağladık. Seccade ihtiyaçları giderildi. Mescitte kullanılmak üzere Kur’an- Kerim ve ilmihal vb. Kitaplar temin edildi. Mescid duvarlarına hüsn-i hat çalışmaları yapıldı.

VİZE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KALİTE TAKİP SİSTEMİ ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ ALANI NİSAN AYI RAPORUDUR.

Konu: Öğrenciyi tanıma teknikleri (anket,görüşme,gözlem,problem tarama

listesi,sosyogram,vb..)konulu sunum yapılır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Kalite Takip Sistemi (KTS) Nisan 2023 aylık faaliyet planları kapsamında okul ve sınıf rehber öğretmenlerimize öğrenciyi tanıma tekniklerinden olan anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram vb. konulu sunum yapıldı. Sınıf ve okul rehber öğretmenleri tarafından gerekli değelendirmeler yapıldı.

Öğrencileri daha yakından tanımak ve problemlerini tespit etmeye yönelik '' Öğrenci Bilgi Formu'' ve ''Sınıf  Risk Haritası” adlı formlar sınıf rehber öğretmenleri tarafından öğrencilere uygulanmıştır. Böylelikle öğrencilerin olası problemleri tespit edilmiş, form sonuçları değerlendirilmiştir. Böylelikle gözden kaçan bir takım problemlerin tespit edilmesine katkı sağlanmıştır.

Elif  Hilal ÇAKIR      Buket UZUN

Öğrencilere yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS-LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler verildi

Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında okulumuz 8. ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS-LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler verilmiştir.

Emre KARAMAN              Hikmet YILDIZ                         Ebru BERK

KTS DEĞERLER EĞİTİMİ, BİLİM, SANAT, SPOR, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ALANI

2022-2023 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI ÇALIŞMA RAPORU

Faaliyetin Adı: Mani Yazma Yarışması

Faaliyet Alanı: Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Faaliyet Zamanı: Nisan

Faaliyetin İçeriği:

Okulumuzda bulunan öğrencilerimizin ilgi ve meraklarını mani kültürüne yöneltmek, onların yaratıcı yazma yeteneklerinin gelişmesini sağlamak ve öğrencilerin yazdığı manilerle kültürümüze yeni eserler kazandırmak suretiyle bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya okulumuzun her kademesinden öğrenciler katılmıştır.

Konu sınırlamasının bulunmadığı yarışmada her öğrencinin kendi kelimelerini kullanarak kafiyeli, eğlenceli ve mani geleneğine uygun maniler yazması istendi.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilerek teşvik edildi.

Görevli Öğretmenler:                            Emre DURMUŞ                       İlkay PERÇİN

VİZE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KALİTE TAKİP SİSTEMİ NİSAN AYI ÖĞRENCİ MESLEKİ GELİŞİM ALANI FAALİYET RAPORU

Konu: Dini gün ve gecelerde okul içi-dışı günün anlam ve önemini belirten programların yapılması sağlanır.

Nisan ayında dini gün ve gecelerde okul içi ve okul dışı Ramazan ayı olmasından dolayı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz beraber ilçemiz merkezinde ve çevre köylerinde bulunan camilerde teravih namazlarına katıldılar.Ramazan ayı boyunca öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber, ilçemiz merkezindeki ve yakın köylerdeki camilerde ve de okulumuz uygulama mescidinde teravih namazlarımızı kıldık.

Ramazan ayında okulumuz bahçesinde  .velilerimize ve öğrencilerimize yönelik olarak iftar yemeği düzenlendi.13 Nisan perşembe günü okulumuzda öğrenci ve velilerimize yönelik olarak iftar yemeği düzenlendi. 14 Nisan cuma günü okulumuzda iftar etkinliği gerçekleştirdik. Okul bahçesinde gerçekleştirilen iftarda öğrenci ve öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle çalışmışlardır.Yine öğretmelerimizle beraber okul dışında  iftar yemeği organize edildi.

Öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına Ramazan ayının ve oruç ibadetinin önemine yönelik olarak derslerde konu işlendi. Ramazan ayı panomuz okulumuz imam hatip meslek dersi öğretmenleri Neyran Çakır ve Yusuf Karaveli ve de öğrencilerinin yardımlarıyla hazırlandı.

Öğrencilerimizle okulumuzun  koridor ve mescit duvarlarına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin desteğiyle hat sanatıyla dini yazı ve hadisler yazılmaktadır. 11. Sınıf öğrencilerimizden Mahmut Demir okulumuzun çeşitli yerlerini hat sanatıyla süsleyerek güzelleştirmektedir.

HİLMİ PALA                                   YAĞMUR BAL                    MUSTAFA AYER

Kütüphanedeki Kitapların İşaretlerle ve Beden Diliyle Anlatılarak Tahmin Edilmeye Çalışılması, İlkay PERÇİN ve Ebru BERK öğretmenimizle öğrencilerini tebrik ederiz.