Etiket Sonuçları: ŞUBAT

OKULUN KALBİ KÜTÜPHANELER PROJESİ KAPSAMINDA ŞUBAT AYI ETKİNLİĞİ OLAN SESLİKİTAP DİNLEME VE OLUŞTURMA FAALİYETİ EDEBİYAT ÖĞRETMENİMİZ İLKAY PERÇİN VE ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

Şbt

Kts Şubat Ayı faaliyetlerinde eğitim ortamlarımın ve fiziki imkan alanlarının iyileştirilmesi kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. Dönemde 11. Sınıf öğrencilerimizle yaptığımız Hüsn-i Hat çalışmalarını okulumuz idari kat panolarında sergiledik.imam hatip meslek dersi öğretmenlerimiz Yusuf KARAVELi ve Neyran ÇAKIR koordinesinde gerçekleştirilen faaliyette görev alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuzda ölçme değerlendirme faaliyetlerinin daha verimli ve öğrencilerin akademik gelişmelerini daha yakından takip etmek amacıyla akademik takip komisyonu kurulmuştur. LGS sınavına ve YKS sınavına katılacak öğrenciler başta olmak üzere öğrenciler gruplara ayrılmış, her gruba yapılan faaliyetlerin her bir öğrencinin gelişiminin izlenmesi açısından kolaylık sağlamıştır. Böylece branş öğretmenleri öğrencinin bireysel gelişimini ve akademik eksikliklerinin tespiti daha verimli hale gelmiştir. Ayrıca LGS ve YKS öğrencilerinin sınava hazırlanmasında rutin olarak deneme sınavı takvimi komisyon tarafından belirlenmiş olup iki haftada bir genel LGS denemeleri uygulanmıştır Her hafta TYT denemesi uygulanmaktadır. Bu yapılan denemelerin ayrıntılı sonuçları her hafta akademik takip komisyonu tarafından değerlendirilip her bir öğrencinin gelişiminin artması için faaliyetler planlanıp, uygulamaya konulmuştur. Okulumuzun fiziki imkânları ölçüsünde bir sınıfımız etüt odasına dönüştürülmüş öğrencilerin zorlandığı konularda öğretmenlerin yardımcı olacağı, çözülemeyen test sorularının çözüleceği ayrı bir ortam oluşturulmuştur. Bu odanın kullanımı komisyon tarafından belirlenmiş olup her branştan öğretmen görev alarak belirlenen saatte öğrenci akademik başarısını arttırma çalışmalarında bulunmuştur. Tüm bu faaliyetlerimizi değerlendirdiğimizde akademik başarının yakından takibi ölçme ve değerlendirme açısından öğretmenlerimize kolaylık sağlamış, akademik takip komisyonunun önderliğinde planlı ve verimli çalışmalar ortaya konmuştur.

Faaliyetin Adı: Askıda Kitap Uygulaması

Faaliyet Alanı: Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Faaliyet Zamanı: Şubat

Faaliyetin İçeriği: Kalite Takip Sistemi Şubat ayı "Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı" etkinliği kapsamında okulumuzda "Askıda Kitap" köşesi oluşturularak öğrencilerin birbirleriyle etkileşim içerisinde olmaları, fikir alışverişinde bulunmaları ve kitap paylaşımı yapmaları sağlandı. Öğrencilerin daha çok kitap okuması, kitap alıp vererek paylaşmanın önemini anlamaları amaçlanan proje öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

Şbt

Konu: Okullarda belirlenen öğrenci gruplarına Diyanet İşleri Başkanlığının gözetim ve denetiminde gerçekleştirilen örnek vaaz ve hutbelerin gösterimi ve uygulaması.

Konu başlığı ile ilgili olarak okulumuzun son sınıfları ağırlıklı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği vaaz ve hutbe uygulaması yapmak için okulumuzun mescidinde erkek öğrencilere uygulamalı olarak hutbe okutulup Cuma namazı hep birlikte kılınmıştır. Hutbe esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar meslek öğretmenlerimiz tarafından dikkatle öğrencilerimize anlatılmıştır.

Kız öğrencilerimize çalışmayla ilgili olarak internet üzerinden vaaz izletilmiştir. Vaaz verilirken konunun dışına çıkılmaması ve konu içeriğinin hadis ve ayetlerle desteklenmesi hususunda duyarlı ve dikkatli olunması gerektiği anlatılmıştır. Süreç içerisinde öğrencilerimize önceden belirlenen konularla ilgili vaaz verme çalışmaları yapılıp değerlendirilmiştir.

Şbt

Konu: Akademik başarıyı artırma çalışmaları LGS ve YKS hazırlık çalışmaları DYK etkili rehberlik ve kariyer planlama akademik destek programı eğitimde rehberlik ve destekleme modeli konularında yıl boyunca yapılacak çalışmalar planlanır ve karara bağlanır.

Konu başlığı ile ilgili olarak orta okul ve lise kademelerinde görev alan öğretmenler ile toplantı yapılmıştır ve yapılacak olan çalışmalar planlanmıştır. Öğrencilerimize çalışma planları oluşturulmuş ve gerekli rehberlik ve kariyer planlama çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca, 11 ve 12. Sınıflarımızın EBA da yer alan akademik destek programını kullanmaları teşvik edilmiştir.

Yaptığımız planlama doğrultusunda okulumuzun son sınıfları ağırlıklı olmak üzere öğrencilere destekleme ve yetiştirme kursları yapılmakta olup belirli aralıklarla deneme sınavları uygulanmakta ve başarıları takip edilmektedir.