KTS MART AYI DEĞERLER EĞİTİMİ, BİLİM, SANAT, SPOR, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ALANI - HAYIRDA YARIŞANLAR

KTS DEĞERLER EĞİTİMİ, BİLİM, SANAT, SPOR, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ALANI

2022-2023 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI MART AYI ÇALIŞMA RAPORU

Faaliyetin Adı: Hayırda Yarışanlar

Faaliyet Alanı: Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Faaliyet Zamanı: Mart

Faaliyetin İçeriği:

1- Öğrencilere ve topluma karşılıksız iyilik kavramını sevdirmek ve yaşatmak amacıyla toplumun fiziksel anlamda zorluk çeken yaşlı, hamile ve engelli bireylerine karşılıksız yardım etme çalışması planlandı. Okula yakın semt pazarının ve marketlerin, proje için uygun olduğuna karar verildi. Öğrenciler okul çıkışı semt pazarına ve yakın marketlere giderek faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Projenin hedef kitlesi olan yaşlılar, hamile bayanlar ve engellilere öncelik vererek pazar alışverişlerinde yardımcı oldular. Poşetlerini, torbalarını taşıdılar. İhtiyaç duyanların pazar çantalarını öğretmenlerinin bilgisi dâhilinde evlerine kadar taşıdılar.

2-Öğrencilere yardımlaşma, iyilik, hayırda yarış duygusu ve alışkanlığı kazandırmanın amaçlandığı bu etkinlikte “Allah’ın dilsiz kulları” olan sokak hayvanlarının beslenmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi planlandı. Öğrenciler okul çevresinde bulunan sokak hayvanlarına kendi imkânlarıyla temin ettikleri gıda, barınma vb. malzemeleri en önemli ihtiyaç olan sevgiyle birlikte ulaştırdılar.

3- Yaşanılan deprem felaketi sonrasında en çok ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinden biri kan olmuştur. Hem yardımlaşma duygusunu arttırmak hem de ihtiyaç halinde en hızlı şekilde müdahale edebilmek adına öğrencilerden ve velilerinden kan gruplarını listelemeleri istendi. Ayrıca öğrenci velilerinin kan bağışı yapmaları teşvik edilerek yardımlaşma duygusu halka halka genişletilmiş oldu.

4- Hayrın ve hayırda yarışmanın dinimiz açısından öneminin daha iyi kavranmasının amaçlandığı bu etkinlik çerçevesinde ayet ve hadislerden yola çıkılarak pano hazırlandı ve tüm okul öğrencilerinin bu konuda bilinçlenmesi sağlandı. Bu doğrultuda okulumuz kız ve erkek mescidlerinde Kur’an-ı Kerim okunarak hayrın sadece maddi olmadığı, sadece varlıklı kimseler tarafından yapılabilecek bir şey olmadığı mesajı verildi ve herkesin yardım yapabileceği, herkesin hayır yarışına katılabileceği gösterilmiş oldu.

Görevli Öğretmenler:                            Emre DURMUŞ                       İlkay PERÇİN

27-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-2023

Yayın: 27.03.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 15:30 - Görüntülenme: 150

Etiketler :